Coronavirus – Huisartsenpraktijk Dukatenburg – Nieuwegein
Header afbeelding
Dukatenburg 16 3437 AC Nieuwegein Tel:030-6042211 of 030-6032143 Spoed toets 1

Coronavirus

Nieuwsberichten over COVID-19-vaccanatie

Op deze pagina vindt u de nieuwsberichten van het RIVM over de COVID-19-Vaccinatie.

Versoepelingen Corona-maatregelen in onze praktijk vanaf 25 april 2022

In verband met de versoepelingen hebben wij diverse maatregelen in de huisartsenpraktijk aangepast. Zo is het standaard dragen van een mondkapje niet meer verplicht.

Graag wensen wij wel dat u uw handen desinfecteert bij binnenkomst.

Bij patiënten met hoest-, koorts- of luchtwegklachten zijn wij nog wel voorzichtig in verband met de zieke en of kwetsbare mensen die de praktijk bezoeken. Bij het maken van de afspraak zal de assistente u daarom het volgende vragen:

  • doe eerst een thuistest
  • draag een mondkapje als u naar de praktijk komt
  • desinfecteer vooraf uw handen bij binnenkomst

De assistente zal u ook vragen buiten te wachten indien mogelijk.
Bedankt voor uw medewerking.

Geef elkaar de ruimte

Wij vragen u om elkaar de ruimte te geven in de wachtkamer. 1,5 meter blijft een veilige afstand. Het advies is een mondmasker te dragen als het druk is in de wachtkamer en de 1,5 meter afstand niet mogelijk is.

Overal drukker

De zorg is een samenhangend geheel. Wordt het drukker in de ziekenhuizen, dan heeft dat direct gevolg voor de huisartsenzorg, wijkverpleging, verpleeghuizen en omgekeerd. De vraag in de huisartsenzorg en de wijkverpleging neemt toe, omdat steeds meer mensen corona hebben of met andere klachten dan corona niet meer terecht kunnen in een ziekenhuis of verpleeghuis, omdat die vol zijn. Tegelijkertijd vallen veel zorgverleners uit door ziekte en quarantaine. Daardoor kan in de huisartsenzorg en de wijkverpleging de zorg soms helaas niet meer worden geboden zoals patiënten en cliënten dat gewend zijn.

Huisartsen en hun team, (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden zetten alles op alles om de hoogstnoodzakelijk zorg goed te blijven verlenen. Dit kan soms alleen als we een deel van de normale zorg uitstellen, niet verlenen of minder intensief verlenen.

De situatie is niet makkelijk. Uw en ons geduld wordt al heel lang op de proef gesteld. Wij zijn allemaal coronamoe. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Als dit niet gaat zoals u het graag ziet of u van ons gewend bent dan vragen wij uw begrip voor deze situatie.

Bewijs van vaccinatie

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website coronacheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031 – 247 247 247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een bericht naar onze praktijk (bijvoorbeeld via het patiëntenportaal), geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen wij u dat toe via beveiligde e-mail of u kunt het bij ons op komen halen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Corona-vaccinatie keuzehulp

Het kan lastig zijn om een keuze te maken: wel of niet vaccineren. Heb je vragen of twijfel je? Het helpt om te bedenken wat voor jou belangrijke redenen zijn om wel of niet te vaccineren. Kijk ook wat anderen belangrijk vinden in hun keuze.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.