Welzijn op recept & MOvactor – Huisartsenpraktijk Dukatenburg – Nieuwegein
Header afbeelding
Dukatenburg 16 3437 AC Nieuwegein Tel:030-6042211 of 030-6032143 Spoed toets 1

Welzijn op recept & MOvactor

Nieuwegein kent welzijn op recept!

Voor iedereen met vragen of problemen op het gebied van zorg en welzijn is er de dienst Welzijnscoach van MOvactor. Voor (tijdelijke) persoonlijke ondersteuning, om uw dagelijkse leven te vergemakkelijken en veraangenamen. Dichtbij en vertrouwd, in uw eigen wijk.

Ondersteuning

De sociaal agogen van MOvactor voeren de dienst Welzijnscoach uit. Zij ondersteunen u bij:

  • het leggen en onderhouden van contacten
  • het zoeken en vinden van passende activiteiten
  • het inzetten van uw eigen sociale netwerk

De sociaal agoog is bekend met de voorzieningen en mensen in uw wijk en kan doorverwijzen als dat nodig blijkt. Net wat past bij uw hulpvraag.

Meer informatie kunt u lezen in deze

Twee jaar aan de slag voor een gezondere leefstijl?

Zit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is deelname aan Leefstijl4Nieuwegein misschien wat voor u. Leefstijl4Nieuwegein is een programma van maximaal twee jaar met individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. Het programma richt zich op gezonde eetgewoontes en een gezond beweegpatroon. Maar ook zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek, komen aan bod.

Twee jaar begeleiding

U krijgt twee jaar begeleiding van een Leefstijlteam dat bestaat uit een Leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional (fysiotherapeut, buurtsportcoach). Het eerste jaar wordt u intensief begeleid. Het tweede jaar bekijkt u samen met het team wat er nodig is om uw gezonde leefstijl te behouden.

Wie kan meedoen?

  • U bent ouder dan 18 jaar en
  • U heeft matig overgewicht en er komen chronische aandoeningen voor in de familie of
  • U heeft ernstig overgewicht

Kosten

U kunt in principe kosteloos deelnemen aan het programma. Het wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Controleer wel de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Interesse en meer informatie

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen, maak dan een afspraak met uw huisarts of bespreek dit met de praktijkondersteuner. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om te kunnen deelnemen aan het programma.